Profiel

3
Peter Busscher
Man /
Den Haag, Zuid-Holland

Fotograaf
Rode Kruis

Achtergrond

Ik ben in 20008 begonnen aan de Fotovakschool waar ik als één van de eerste de toen nieuwe opleiding 'Toegepaste fotografie en beeldcommunicatie' heb gevolgd. Hierna volgden nog een masterclass 'available light' bij fotograaf en fotojournalist Raymond Rutting en een masterclass 'beeldverhaal' bij documentaire fotograaf Karijn Kakebeeke.

Met mijn fotografie wil ik verhalen vertellen over het leven van mensen en hoe zij dit ervaren. Ik werk graag aan opdrachten waarbij de mens in zijn eigen omgeving een hoofdrol speelt. Daarin wil ik het moment, waarin die mens zich echt laat zien, vastleggen. Wat beweegt mensen nu eigenlijk en waarom doen ze wat ze doen, dat is het terugkerende verhaal in mijn fotografie, een onderwerp waar ik nog lang mee bezig hoop te zijn.

Mijn werk bestaat uit documentaireseries en portretten, zowel in opdracht als op eigen initiatief.

Sinds 2008 fotografeer ik met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers die nauw betrokken zijn bij de maatschappij. Tevens ben ik als vrijwilliger betrokken bij het Rode Kruis, landelijk als fotograaf en bij de afdeling Den Haag als adviseur beeldcommunicatie.

Ik ben ook beschikbaar als freelance beeldredacteur

Werkervaring

Bedrijf
Functie
Van
Tot
Fotograaf
5 December, 2017
-
Fotograaf/Freelance/Beelredacteur
1 January, 2008
-

Opleiding(en)

Opleiding of diploma
Onderwijsinstelling
Locatie
Behaald / voltooid in (jaartal)
Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie
university for applied photography
Rotterdam
2012

Prestige

Huidig niveau
3

Voortgang tot volgend niveau
18 / 25